Sporočila medijem

Minister Veber in novi predsednik OKS na delovnem srečanju

16. januar 2015 Vrhunski Šport Minister Janko Veber in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec sta na današnjem srečanju pozitivno ocenila dosedanje delo in spregovorila o prihodnjem sodelovanju med obrambnim ministrstvom in slovenskim športom.

Minister za obrambo Janko Veber je danes sprejel delegacijo vodstva Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, ki jo je vodil novoizvoljeni predsednik Bogdan Gabrovec. Namen srečanja je bil pogovor o prihodnjem sodelovanju med obrambnim ministrstvom in slovensko krovno športno organizacijo. Po oceni ministra in predsednika OKS je bilo sodelovanje izjemo dobro, še posebej pri podpori slovenskemu vrhunskemu športu, predvsem z zaposlovanjem vrhunskih športnikov in trenerjev v Slovenski vojski. Trenutno so zaposlitve v okviru dogovorjenega števila 70 zaposlitev, v Slovenski vojski je zaposlenih 65 vrhunskih športnikov in trenerjev, štiri zaposlitve so še v postopku. Kot je povedal načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman, predstavljajo zaposleni vrhunski športniki pomemben del Slovenske vojske tako glede usposabljanja kot tudi promocije. Minister je ob tem poudaril, da bomo tudi v prihodnje ohranili to obliko podpore slovenskemu športu, skladno s sporazumom, podpisanim leta 2013.


Na srečanju je bilo izpostavljeno še tesnejše sodelovanje med ministrstvom in športnimi zvezami, članicami OKS, kar bi opredelili s posebnim krovnim sporazumom. Minister Veber je podprl zamisel, da bi za prihodnje olimpijske igre, ki bodo naslednje leto v brazilskem Riu, preko sodelovanja z brazilskim obrambnim ministrstvom in brazilsko vojsko ter v okviru Mednarodnega komiteja za vojaški šport (CISM) našim športnikom omogočili ustrezne in čim bolj kakovostne priprave tudi z nastanitvami v okviru njihovih nastanitvenih zmogljivosti.