Novice

Skupina SIJ znova pokazala veliko družbeno odgovornost

10. junij 2016 Ostale zadeve Skupina SIJ, veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, je z donacijo 45.000 EUR rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča omogočila nakup dveh pomembnih aparatov.

Skupina SIJ, veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, s svojimi sredstvi ne omogoča le razvoj najboljših slovenskih športnikov, temveč je z nedavno donacijo kar 45.000 EUR  Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča omogočila nakup dveh pomembnih aparatov, eden od njih je pomemben predvsem za gibanje oziroma hojo. Na prav poseben dan, ki so ga poimenovali Dan za boljši korak, so se mladi pacienti družili z nekaterimi najboljšimi slovenskimi športniki.

 

Najmlajši pacienti na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča imajo odslej na voljo dve pomembni novi napravi. Prva, Innowalk Pro Small, je namenjena za vajo hoje najmlajših, ki sicer hodijo, a je zaradi bolezni ali poškodbe njihova hoja otežena in šibka, ter za tiste, ki sami stoje in hoje ne zmorejo. Druga naprava, izkašljevalnik, pa je koristen zlasti za otroke z najtežjimi okvarami, ki se sami ne gibljejo, pretežno ležijo ali podprto sedijo, dihajo plitko in se ne morejo izkašljati.

 

Mladi pacienti URI Soča so se ob Dnevu za boljši korak spoznali z vrhunskimi športniki. Za nekatere od njih bodo čez manj kot mesec dni lahko navijali na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Svoje spretnosti so otroci krepili na pikniku na vrtu otroškega oddelka z druženjem, skupno pripravo hrane ter gibanjem. Pri tem so se jim pridružili Aljaž Pegan, svetovni prvak v gimnastiki, Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico, Sašo Bertoncelj in Teja Belak – trenutno najboljša slovenska gimnasta. Otroci na rehabilitaciji na URI – Soča so ob druženju z njimi spoznavali, koliko truda in volje je potrebno vložiti v uspehe. Skupaj so se spoprijeli tudi z bolj vsakodnevnimi izzivi, kot je na primer rezanje in čiščenje hrane ter priprava različnih jedi, ki tudi lahko zahtevajo veliko volje in spretnosti.

 

Za strokovnost pri pripravi sestavin sta poskrbela priljubljena kuharja Jani Jugovic in Sašo Miljušević, sodelovali pa so seveda tudi zaposleni iz otroškega oddelka URI – Soča in skupine SIJ.