Arhiv novic

V Nanjingu že čakajo na mlade olimpijce

Še dobrih sto dni je do začetka poletnih olimpijskih iger mladih v kitajskem Nanjingu, na katerih pričakujejo skoraj 4000 mladih športnikov iz številnih držav, med njimi tudi Slovenije.

Strategija OKS-ZŠZ

Kljub temu, da nekateri menijo, da slovenski šport nima strategije delovanja, je pred nami najnovejši dokument z naslovom Strategija OKS-ZŠZ za obdobje 2014-2023.

Umrl je olimpijec Stanko Lorger

V 84. letu starosti je umrl nekdanji vrhunski atlet Stanko Lorger, prvi slovenski nosilec odličja z atletskega evropskega prvenstva in peti z olimpijskih iger v Rimu leta 1960 v teku na 110 m ovire.

Poziv za predlaganje športnih potez

Ambasador RS za šport, strpnost in fair play gospod Miroslav Cerar poziva vse športne organizacije, športne delavce, trenerje, sodnike in športnike, da posredujejo primere fair play ravnanja, ki jih zaznajo v svojih okoljih, med...

Olimpijske igre v Riu ne bodo poceni

Dve leti pred poletnimi olimpijskimi igrami v tako želenem Riu de Janeiru je bolj ali manj znano, da bodo organizatorji za igre porabili skoraj 12 milijard evrov. A do iger je še dve leti....

32. seja IO OKS

Člani Izvršnega odbora OKS-a so obravnavali nekatere aktualne teme slovenskega športa ter sprejeli rokovnik za izvedbo volilnih opravil.

32. seja IO OKS

V torek, 15. aprila 2014 bo v Ljubljani redna, 32. seja Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije. Člani IO OKS bodo obravnavali nekatere aktualne poudarke slovenskega športa.

Zgodovina