Arhiv novic

Novoletna poslanica Thomasa Bacha

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je v novoletni poslanici športne zveze pozval, naj očistijo svoje vrste in športu vrnejo njegovo verodostojnost.

Nagrada MOK-a za leto 2015

V uvodu 37. seje skupščine OKS – ZŠZ je bilo podeljeno visoko priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja za leto 2015, ki je letos namenjeno odličnosti v športu in inovativnosti.

Ljubljana odšteva čas do Ria

233 dni pred pričetkom olimpijskih iger v Rio de Janeiru je BTC City postal še malo bolj olimpijsko mesto.

SOA nadaljuje s študijem na daljavo

Na seji Slovenske olimpijske akademije (SOA) so izpostavili objavo razpisa za vrtce, šole in srednje šole na temo olimpijskega plakata, organizacijo aktivnosti za člane kluba slovenskih olimpijcev, socialni sklad in sklepno...

37. seja skupščine OKS - ZŠZ

Številne bodo akcije in dogodki, ki jih v zadnjem mesecu v letu 2015 organizira OKS - ZŠZ. Med njimi tudi zasedanje skupščine krovne športne organizacije v Sloveniji.

Priznanja OKS najbolj uspešnim v letu 2015

Tako kot vsako leto je OKS ZŠZ tudi letos na osrednji prireditvi Športnik leta podelil najvišja priznanja najbolj uspešnim športnicam in športnikom ter njihovim trenerjem.

Mazejeva, Prevc in odbojkarji so zaznamovali leto 2015

Najboljša športnika Slovenije v letu 2015 sta tako kot lani in predlani alpska smučarka Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, najboljša ekipa leta pa je odbojkarska reprezentanca Slovenije.

Švicarji v Riu stavijo na sanjsko teniško dvojico

Po pisanju švicarskega časnika Le Matin Dimanche bo sloviti švicarski teniški igralec Roger Federer na OI prihodnje leto v Rio de Janeiru v konkurenci mešanih dvojic nastopil skupaj z nekdanjo prvo damo ženskega tenisa Martino...

Zgodovina