Arhiv novic

Tudi šport prispeva k trajnostnemu razvoju

Šport je lahko gonilna sila sprememb pri trajnostnemu razvoju. Tega se zaveda tudi Mednarodni olimpijski komite , ki je podal oceno vpliva športa na trajnostni razvoj.

4. mednarodni kongres športne medicine

V petek in soboto, 12. in 13. oktobra, bo v Mariboru potekal 4. mednarodni kongres športne medicine, ki ga s podporo OKS pripravlja oddelek za ortopedijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Slovenski dan športa - dan odprtih vrat

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zveze v sodelovanju z Društvom športnih novinarjev Slovenije pripravlja vseslovensko akcijo športne rekreacije "Slovenski dan športa, dan odprtih vrat".

Soči oznanil pot olimpijske bakle

Prireditelji zimskih olimpijskih iger 2014 v Sočiju so razkrili pot, ki jo bo pred igrami opravila olimpijska plamenica. Slednja se bo na pot odpravila čez eno leto in ob tem obiskala večino ruskih lepot.

Javni poziv za člane sveta FŠO

MIKZS in OKS objavljata javni poziv k predlaganju kandidatov za predloge članov Sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v Sloveniji.

Športna mreža enakih

V sklopu projekta Športna mreža enakih se je izvajala akcija za odpravljanje ovir, s katerimi se športniki invalidi srečujejo pri vstopanju in dostopu do športnih objektov ter pri izvajanju športnih programov v športnih objektih.

Zgodovina