Arhiv novic

Rop v muzeju antičnih olimpijskih iger

Oborožena neznanca sta davi oropala muzej antičnih olimpijskih iger v Olimpiji na zahodu Peloponeza. Iz muzeja sta odnesla 50 predmetov neprecenljive vrednosti.

Naprodaj je "legendarna" Šumica

Izvršni odbor OKS je na svoji seji konec januarja sprejel sklep, da se proda apartmajska hiša Šumica v Planici.

Prostovoljci v Londonu začeli priprave

Na tisoče prostovoljcev, ki bodo sodelovali na olimpijskih igrah v Londonu, se je zbralo na prvem treningu za največji športni dogodek leta.

Olimpijska razstava gostuje pri banki SKB

Razstava "Slovenci - olimpijski medalisti" gostuje pri glavnem sponzorju Teama Slovenie, banki SKB. V poslovalnicah banke po Sloveniji bo gostovala vse do začetka olimpijskih iger v Londonu.

Podelili 47. Bloudkove nagrade za dosežke v športu

Bloudkove nagrade so prejeli bronasti skakalci, rokometni strokovnjak Slavko Ivezič, predstojnica katedre za ples na FŠ-ju Meta Zagorc in nekdanji predsednik hokejske zveze Slovenije Janko Popovič.

Novo odkritje v boju proti dopingu

Svetovna protidopinška agencija je napovedala ukrep, s katerim bo lahko za nazaj dokazovala zlorabo rastnega hormona. Po mnenju poznavalcev gre za revolucionarno odkritje.

Peter Kauzer in druščina na treningu "tam spodaj"

Za Petrom Kauzerjem je že skoraj mesec dni treninga v Sydneyu. Velik obseg vadbe na divji vodi pa sta si z večkratnim olimpijskim prvakom Michalom Martikanom popestrila z menjavo disciplin.

Zgodovina