Arhiv novic

Tina Maze, Peter Kauzer in skakalci športniki leta

Po izboru športnih novinarjev sta alpska smučarka Tina Maze in kajakaš Peter Kauzer najboljša slovenska športnika leta 2011, med ekipami pa je najboljša slovenska reprezentanca v smučarskih skokih.

9. seja Izvršnega odbora OKS-ZŠZ

V Ljubljani so se člani Izvršnega odbora OKS sešli na zadnji, letošnji seji in obravnavali nekatere aktualne teme športa in delovanja OKS.

11. december - mednarodni Dan gora

Slovenija velja za hribovsko in gorsko območje, saj hribi in gore obsegajo več kot 72 % površja Slovenije. Zato ne preseneča, da je Planinaska zveza Slovenije najštevilčnejša na Slovenskem.

2. ZOI za mlade bo gostil Lillehammer

Mednarodni olimpijski komite je sporočil, da bo gostitelj 2. zimskih olimpijskih iger za mlade, ki bodo leta 2016, norveški Lillehammer.

London 2012 in strokovni seminar fizioterapevtov

Po olimpijskem trenerskem forumu in olimpijskih dnevih se bodo na seminarju v Čatežu srečali še fizioterapevti in maserji; v skladu s projektom OKS, ki predvideva profesionalno podporo slovenskim športnikom pred in med OI.

Letni program športa 2012 in javni razpis

2. decembra 2011, je Ministrstvo za šolstvo in šport objavilo Javni razpis za izbor izvajalcev in sofinanciranje vsebin ter razvojnih in strokovnih nalog letnega programa športa na državni ravni v R Sloveniji v letu 2012.

Nova spletna stran www.sloado.si

Oddelek za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije je predstavil novo, specializirano, protidopinško spletno stran namenjeno slovenskemu športu in vsem njegovim privržencem.

Vizualna podoba slovenskega športa

Vizualna podoba športa je ena od tem, s katero se velikokrat srečujemo in ukvarjamo najrazličnejši subjekti, ki smo kakorkoli povezani s slovenskim športom.

Zgodovina