Arhiv novic

Leto dni nas loči od Londona 2012

27. julija, natanko čez eno leto, se bo s svečano otvoritvijo na osrednjem stadionu na olympic greenu pričel največji globalni dogodek na svetu v letu 2012.

V Turčiji osvajamo kolajne

Drugi dan 11. poletnega OFEM-a je slovenski delegaciji prinesel dve novi odličji. Za veselje sta poskrbeli judoistka Anja Štangar in plavalka Tjaša Pintar.

V Trabzonu zagorel olimpijski ogenj

Na 11. OFEM-u so včeraj uradno odprli igre. Na stadionu Hüseyin Avni Aker, kjer je potekala slovesnost, je zagorel tudi olimpijski ogenj.

Umrl je Ludvik Zajc

Klub slovenskih olimpijcev sporoča, da je v 69 letu starosti, umrl slovenski smučarski skakalec in mednarodni trener Ludvik Zajc.

11. OFEM v Trabzonu

V turškem Trabzonu bodo od 23. do 30. julija nastopili mladi slovenski športniki in športnice na 11. Olimpijskem festivalu evropske mladine - OFEM.

Olimpijski tek v Kopru

Koper bo v soboto 25. junija 2011 športno obarvan. Tudi zaradi olimpijskega teka, ki ga organizirata ŠZ Koper in OKS-ZŠZ.

Odkrili doprsni kip ing. Stanka Bloudka

23. junij 2011 je bil za OKS ZŠZ še posebej delaven. Po zasedanju IO in skupščine so odkrili doprsni kip ing. Stanka Bloudka in podelili priznanji Majdičevi in Peterki.

Zgodovina