Arhiv novic

Košarkarji strli Izraelce

Na evropskih igrah v Bakuju se je začel tudi košarkarski turnir v igri 3 x 3 oziroma streetballu. Slovenija je v uvodnem nastopu v predtekmovalni skupini premagala Izrael kar s 16:7.

Prostovoljec rešil poljskega telovadca

Mladi azerbajdžanski prostovoljec je postal eden junakov evropskih iger v Bakuju, potem ko je poljskega telovadca Bartolomeyja Gesa rešil pred hujšo poškodbo.

Putinov sambo na olimpijski poti?

Evropske igre v Bakuju so priložnost za manj znane športe, mnogi med njimi pa uveljavitev na evropskih igrah vidijo tudi kot možnost, da se potegujejo za uvrstitev v program olimpijskih iger.

Dan Mednarodnega olimpijskega komiteja

Po celem svetu beležimo 23. junija dan Mednarodnega olimpijskega komiteja. Leta 1894 je bil tega dne na kongresu v Parizu ustanovljen Mednarodni olimpijski komite.

Zadnji teden na evropskih igrah se je začel povprečno

Od evropskih iger v Bakuju se je poslovil tudi lokostrelec Den Habjan Malavašič. Ta je zjutraj najprej gladko s 7:1 odpravil Španca Juana Ignacia Rodrigueza, v osmini finala pa je z 0:6 izgubil proti Francozu Lucasu Danielu.

Bertoncelj na evropskih igrah do zlata

Zadnje sezone najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je na prvih evropskih igrah v Bakuju spisal zgodovino, saj je kot prvi slovenski športnik osvojil odličje.

Zgodovina