Novice

15. seja IO OKS

03. julij 2012 London 2012 Osrednja točka redne, 15. seje Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez je bila potrditev olimpijske delegacije za nastop v Londonu.

Člani Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez so soglasno potrdili strokovni predlog Odbora za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Z drugimi besedami, na igre potuje 64 slovenskih športnic in športnikov, ki bodo imeli v času iger več kot ustrezno strokovno podporo. Za osemindvajset športnikov in šestintrideset športnic bo namreč na kraju samem skrbelo 50 trenerjev, pet zdravnikov, šest fizioterapevtov in dva psihologa. Ob tem velja poudariti, do bo Slovenija v Londonu zastopana v sedemnajstih športnih panogah in da se gre strokovni službi OKS zahvaliti, da bodo imeli slovenski olimpijci tako obilno strokovno podporo. Temu je botrovala bližina iger, ker ni prisotnega aklimatizacijskega momenta, veliko pa je bilo narejenega tudi na področju rotacij akreditacij. V vodstvu reprezentance bo šest oseb, na čelu z vodjo Bogdanom Gabrovcem, podpredsednikom OKS-ZŠZ. Slednji je člane IO OKS obvestil o odločitvi vodstva, da bo nosilec slovenske zastave na otvoritvi iger v Londonu svetovni prvak, kajakaš Peter Kauzer.

 

Večina slovenskih olimpijk in olimpijcev ter njihovih trenerjev se bo uradno predstavila na prireditvi 6. julija 2012, ki jo bo na 2. sporedu od 21.00 - 22.30 ure neposredno prenašala TV Slovenija.

 

V PRIPONKI NAJDETE SPISEK SLOVENSKE OLIMPIJSKE DELEGACIJE lONDON 2012.

olimpijci_London_2012.docx174 K