Novice

18. evropski kongres za fair play

05. november 2012 O OKS-ZŠZ Miroslav Cerar izvoljen za namestnika predsednika Evropskega združenja za fair play.

V organizaciji Nacionalnega komiteja Italije za fair play pri Coni-ju in mesta Verone je v času od 24. do 27. oktobra 2012 potekal 18. Evropski kongres za fair play in skuščina. Tema kongresa je bila: Profesionalni šport in fair play. Na kongresu je sodelovalo 23 evropskih držav z 102 udeleženci.


Slovenijo sta zastopala Miroslav Cerar, kot član Izvršnega odbora EFPM  in Sonja Poljšak, članica slovenske olimpijske akademije. Slovenija je s svojim poročilom pokazala, da sodi med najuspešnejše države po aktivnostih in projektih na področju fair playa. Posebno zanimanje udeležencev na kongresu pa je bila predstavitev nove pesmi o fair playu, ki jo je pred olimpiijskimi igrami pripravil Aleksander Mežek in jo je Cerar na tem kongresu tudi predvajal.

 

Skupščina je za štiriletno obdobje izvolila novo vodstvo, ki ga vodi Christian Hinterberger iz Avstrije, Miroslav Cerar je postal njegov namestnik, prav tako Erdogan Aripinar iz Turčije. Člani pa so:Ioannis Psilopoulos iz Grčije, Katarina Raczove iz Slovaške, Ruggero Alcanterini iz Italije, Kvetoslava Peckova iz Češke, Charalambos Lottas iz Cipra in Biserka Vrbekiz Hrvaške.