Novice

1.seja IO OKS - ZŠZ

16. december 2010 Ostale zadeve 15. decembra je bila v Ljubljani 1. seja IO OKS, na kateri se je zbralo kar nekaj novih obrazov, ki bodo v mandatu do 2014, kot člani IO OKS delovali v dobrobit slovenskega športa.

15. decembra je bila v Ljubljani 1. seja IO OKS -ZŠZ, na kateri se je zbralo kar nekaj novih obrazov, ki bodo v mandatu 2010 - 2014, kot člani IO OKS  delovali v dobrobit slovenskega športa.

 

Na 1. seji IO OKS v novem mandatu so člani konstituirali IO in imenovali predsednike komisij, Slovenske olimpijske akademije in marketinsškega sveta ter člane vseh treh odborov OKS, ki jih vodijo trije podpredsedniki OKS: Jakob Bednarik - Odbor športa za vse, Bogdan Gabrovec - Odbor za vrhunski šport in Branko Žnidarič - Odbor športa na lokalni ravni.

 

V nadaljevanju seje IO OKS so člani podprli predlog o razpisu za delovno mesto generalnega sekretarja OKS, sprejeli popravek in dopolnitev Pravilnika o licenciranju strokovnih delavcev v športu, se seznanili s predlogom nagrad in priznanj OKS za vrhunske športne dosežke v letu 2010 ter podprli vse kandidate za prejemnike najvišjega športnega priznanja v Sloceniji, Bloudkove nagrade.

 

Ob obravnavi letnega programa športa v Republiki Sloveniji za leto 2011 so člani v glavnem slednjega podprli, še več, kar nekaj razpravljalcev se je o njem izrazilo izrazito pohvalno. Prav tako pa so člani IO podprli poziv nacionalne anti-dopinške komisije za povečanje programa preprečevanja dopinga v športu v LPŠ 2011, ali z drugimi besedami, podprli so potrebo po povečanih denarnih sredstvih z 80.000 eur kolikor jim namenja LPŠ za 2011 na 150.000 eur, o tej vsoti pa govori Ncionalni program športa 2011-2020. Člani Nacionalne antidoping komisije so svoj poziv podkrepili z dramatičnimi navedbami, saj naj bi bil ob dosedanjih sredstvih vprašljiv celo nadaljni obstoj Nak-a, kot je zapisal njen predsednik prof. dr. Joško Osredkar.