Novice

32. seja IO OKS

16. april 2014 O OKS-ZŠZ Člani Izvršnega odbora OKS-a so obravnavali nekatere aktualne teme slovenskega športa ter sprejeli rokovnik za izvedbo volilnih opravil.

Točko o končnem poročilu iz olimpijskih iger v Sočiju so člani prestavili na naslednjo sejo Izvršnega odbora, kajti vsa končna poročila, zaradi obsežnosti projekta, še niso pripravljena, prav tako pa je bil odsoten predstavnik hokejske zveze v IO-ju, g. Matjaž Rakovec.

Odbor za vrhunski šport je predstavil plan dela za leto 2014, kjer bo glavni poudarek na realizaciji delovanja Olimpijskega strokovnega centra, ki so ga člani soglasno umestili v Pravila Olimpijskega komiteja Slovenije, v del, kjer je predstavljeno delovanje strokovnega sveta za tekmovalni šport. Prav tako so člani soglasno podprli predlog odbora za vrhunski šport, da slovensko reprezentanco na evropskih igrah leta 2015 v Bakuju vodi Aljaž Pegan.
    
Pogovor je tekel tudi o delovanju komisije športnikov, člani so potrdili Pravilnik o izboru varuha pravic športnikov, ki bo sicer še enkrat pravno pregledan. IO je potrdil tudi novo članarino, ki jo bodo zveze članice morale plačevati od 1.1. 2014 dalje in bo za olimpijske športe znašala 200 EUR, 100 EUR bodo prispevale druge nacionalne panožne športne zveze, 60 EUR pa vsi ostali.

Člani Izvršnega odbora so potrdili tudi rokovnik za izvedbo volilnih opravil, ki opredeljuje vse postopke pri izboru novega vodstva OKS-a za naslednje mandatno obdobje 2014-2018.