Novice

35. seja Izvršnega odbora OKS

04. junij 2014 Ostale zadeve Na seji IO OKS so člani obravnavali finančno poročilo OKS za leto 2013, spregovorili pa tudi še enkrat o zaključnem poročilu Soči 2014.

Kljub nekateri bombastičnim naslovom v slovenskih medijih pred in po seji IO OKS, je potrebno poudariti da je seja potekala v okviru civilizacijskih norm, ki so lastnost tako eminentnega zbora kot je Izvršni odbor krovne športne organizacije v Sloveniji.

 

V uvodnem delu seje so člani IO OKS najprej potrjevali zapisnik prejšnje seje in po razpravi slednjega z enim glasom proti tudi sprejeli. Predsednik hokejske zveze Slovenije je bil edini, ki se ni strinjal z mnenjem ostalih članov, saj je menil, da je nemogoče potrditi zapisnik, pomeni sprejeti tudi zaključno poročilo Soči 2014; tudi zato, ker  je le to mnogo zajetnejše od tistega, ki ga je IO OKS obravnaval na prejšnji seji. Kvantiteta popisanih listov poročila pa je bila v glavnem posledica združitve športnega in marketinškega dela zaključnega poročila, kar je bila ena od pripomb na 34. seji IO OKS.

 

Precej pozornosti, predvsem predsednika hokejske zveze Slovenije, je bilo namenjene obravnavi finančnega poročila OKS za leto 2013. Ogromno je bilo vprašanj, nekaj celo nenavadno malenkostnih, a Matjaž Rakovec je dobil strokovno relevantne odgovore na večino njih. Sklep seje v zvezi s tem pa je in ostaja, da Rakovec odgovore na nekatera vprašanja dobi v pisni obliki.

Po razpravi so člani IO OKS verificirali finančno poročilo OKS za leto 2013, že na prejšnji seji IO OKS pa tudi vse ostale dokumente za skupščino OKS, ki bo 19. junija 2014.