Novice

39. Mladinske igre treh dežel uspešne za Slovenijo.

15. september 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije V Celovcu so se končale 39. Mladinske igre treh dežel na katerih so se med seboj merili športniki iz Furlanije Julijske krajine, avstrijske Koroške in Slovenije.

Športniki in športnice do 15. leta starosti tekmujejo v šestih športnih panogah: atletiki, namiznem tenisu in tenisu v konkurenci fantov in deklet, v košarki in nogometu tekmujejo fantje ter v odbojki dekleta.

 

Letos se je Mladinskih iger treh dežel udeležilo 84 slovenskih športnikov in športnic, ki so 

postali absolutni zmagovalci pred avstrijsko Koroško in Furlanijo Julijsko krajino.

Slovenska atletska izbrana vrsta je z osvojenimi 144 točkami osvojila prvo mesto, pred Furlanijo Julijsko krajino, ki je z osvojenimi 123 točkami zasedla drugo mesto in koroškimi atleti in atletinjami, ki so z 52 točkami zasedli tretje mesto.

 

Slovenski košarkarji so dvakrat presegli magično mejo 100 točk in brez večjih težav premagali oba tekmeca. Koroško z ogromno razliko 115 proti 26 ter Furlanijo Julijsko krajino s 102 proti 69.

 

V namiznem tenisu so oranžne žogice več kot prepričljivo skakale v prid Sloveniji, saj so zmagala tako dekleta kot fantje. Nič manj uspešne niso bile naše mlade odbojkarice, ki so proti koroškim tekmicam zmagale s 3 proti 0 in z malo manjšo razliko 2 proti 1 proti Furlaniji Julijski krajini.

 

Odlično so se letos odrezali slovenski tenisači, ki so zmagali pred ekipo iz sosednje Koroške in ekipo Furlanije Julijske krajine. 

 

Nogometaši, ki so odigrali obe tekmi prvi dan tekmovanj, so osvojili 2. mesto za koroškimi nogometaši in pred tretjeuvrščeno Furlanijo Julijsko krajino.

 

Našim mladim športnikom in športnicam iskreno čestitamo ob izjemnih uspehih, ki so jih dosegli na letošnjih igrah in jim želimo še naprej veliko športnih uspehov. Prihodnje leto se vidimo na domačih tleh, saj je gostiteljica 40. Mladinski iger treh dežel Slovenija.