Novice

5. december - svetovni dan prostovoljstva

04. december 2013 Mednarodni dan prostovoljstva za ekonomski in socialni razvoj ali krajše Mednarodni dan prostovoljstva je razglasila Organizacija združenih narodov na 40. zasedanju generalne skupščine 17. decembra 1985.

Mednarodni dan prostovoljstva omogoča organizacijam, ki v svoje programe vključujejo prostovoljce/prostovoljke, ter posameznim prostovoljkam in prostovoljcem, da pokažejo javnosti, kaj so prispevali s prostovoljskim delom na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni pri doseganju razvojnih ciljev tega tisočletja.


OKS-ZŠZ je samostojno razvil projekt prostovoljstva v športnih organizacijah s katerim je opredelil način vodenja, evidentiranja in vrednotenja prostovoljnega dela v športnih organizacijah (v prilogi).


OKS je sodeloval tudi pri sprejemu Zakona o prostovoljstvu, ki je bil sprejet v februarju 2011 in je za šport izjemnega pomena. V torek, 3. decembra, je bila v Državnem svetu Republike Slovenije slavnostna podelitev plaket Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljcem za leto 2013.

 

Med prejemniki priznanj je bila na predlog OKS-ZŠZ tudi ga. Zdenka Ponomarenko. V utemeljitvi je bilo med drugim zapisano: "Zdenka Ponomarenko prostovoljno dela v športu že več kot 30 let in je zato njen prispevek k razvoju športa neprecenljiv in vreden vsega spoštovanja in zahvale. Ob tej priliki vodstvo OKS-ZŠZ čestita in se zahvaljuje vsem prostovoljcem za nesebično opravljanje dela v športu!"

 

 

3._Zgibanka_prostovoljstvo.pdf87 K
4._evidencni_listPD.pdf78 K
4._letno_porociloPD.pdf76 K
7._Rokovnik_za_mentorje_PD_oblikovani.pdf106 K
8._Eticni_kodeksPD_oblikovan.pdf123 K
zakon.pdf4.9 M