Novice

5. olimpijski novinarski klub

22. maj 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012, Vrhunski Šport Telekom Slovenije, veliki sponzor Teama Slovenie, je gostil 5. olimpijski novinarski klub, kjer so bili prisotni kajakaši in kanuisti, gorski kolesarki, triatlonka in paraolimpijci.

Kajakaško - kanuistično ekipo v Londonu bodo sestavljali Peter Kauzer, Eva Terčelj, Benjamin Savšek in dvojec Taljat - Božič, ki bodo nastopili na divjih vodah, medtem ko Špelo Ponomarenko Janić čakajo nastopi na mirnih vodah. Prvo ime ekipe je nedvomno Peter Kauzer, ki je strnil svoj pogled na najpomembnejši nastop leta: " Pričakovanja so velika, veliko sem se naučil iz neuspelega nastopa v Londonu, lahko vam samo zagotovim, da je moj edini cilj medalja". Poleg njega odlično formo kaže tudi kanuist Benjamin Savšek. "S trenutno formo sem zadovoljen, letos se odlično počutim na vodi, verjamem pa da bom v Londonu sproščen, kar bo ključ do uspeha", je povedal tretji iz EP izpred nekaj dni.

 

Na poletnih olimpijskih igrah v Londonu bosta slovenske barve v gorskem kolesarstvu zastopali dve tekmovalki, Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj. Pred največjimi športnimi igrami ju čaka še evropsko prvenstvo, ki bo v začetku junija v Moskvi, nato pa se bosta podali še na dve tekmi svetovnega pokala v Ameriko. Pred OI sta obe optimistično razpoloženi. "Do zdaj so bile štiri tekme svetovnega pokala. Jaz sem, če pogledam celotno z vsemi štirim tekmami, zadovoljna. Prva v Afriki bi lahko bila med prvih pet, ampak sem imela tehnične težave. Nato sem bila peta, na naslednji spet peta. V Franciji se mi ni izšlo, nisem imela svojega dneva. Vem kaj je šlo narobe in vem zakaj je bilo 19. mesto," je na olimpijskem novinarskem klubu pokomentirala uspešen začetek sezone Klemenčičeva.

 

Prvič v zgodovini slovenskega triatlona, naj bi imeli svojo predstavnico tudi v športu, ki je v olimpijski družini debitiral leta 2000 v Sydneyu. Mateja Šimic je prepotovala cel kontinent v lovu za olimpijsko vozovnico, dokončna odločitev ali potuje v London, pa bo znana konec tedna po tekmi v Madridu.

 

Na olimpijskem novinarskem klubu so bile prisotne tudi predstavnice sedeče odbojke na paraolimpijskih igrah. V tem športu je Slovenija že dvakrat osvojila 4. mesto na igrah. Pričakovanja so visoka tudi tokrat, vseeno pa bo uvrstitev med najboljših pet velik izziv. 

Eva Terčelj