Novice

50 let Delavskih športnih iger v Novem mestu

29. december 2010 Šport za vse 28. decembra so v Novem mestu s slavnostno podelitvijo pokalov najuspešnejšim ekipam zaključili jubilejne Delavske športne igre.

28. decembra so v Novem mestu s slavnostno podelitvijo pokalov najuspešnejšim ekipam zaključili jubilejne Delavske športne igre. Igre že od leta 1993 uspešno organizira in vodi novomeška Agencija za šport. Pravila iger so prilagojena namenu tekmovanja; negovanju zdravega športnega načina življenja v sodelujočih podjetjih, druženju ter tekmovanju v duhu poštenosti in prijateljstva. Sproščenost v izbiri pravil in pester izbor panog omogoča sodelovanje najširšega kroga ljudi ne glede na starost in /ali športno predznanje.

 

Letošnjo sezono so zaključili z rekordnim številom športnih  panog in sicer šestnajstih v ženski in osemnajstih v moški konkurenci. Pri moških je v konkurenci 47 ekip iz ravno toliko sodelujočih podjetij zmagala Krka, drugi je Revoz in tretja Adria Mobil. Krka je slavila tudi v ženski konkurenci, kjer je tekmovalo 24 ekip, drugi je Revoz, tretji pa Labod. Skupno je na tekmovanjih sodelovalo 2918 rekreativnih športnikov. Podrobnejše podatke o igrah in njihovi zgodovini najdete na spletni strani  http://www.as-nm.si/ .

Delavske športne igre v Novem mestu so s svojo petdesetletno tradicijo, številom sodelujočih in visokim nivojem organizacije zares posebnost na katero so  lahko Novomeščani upravičeno ponosni.