Novice

6. olimpijski trenerski forum

18. november 2010 Vrhunski Šport 18. in 19. novembra poteka v Zrečah 6. olimpijski trenerski forum, na katerem 75 slovenskih trenerjev in trenerk obravnava široko paleto strokovnih vprašanj.

18. in 19. novembra poteka  v Zrečah 6. olimpijski trenerski forum, na katerem 75 slovenskih trenerjev in trenerk obravnava široko paleto strokovnih vprašanj.

Vloga press attacheja in odnosi z mediji na velikih športnih tekmovanjih, strokovna podpora projektov športnih iger, primer usposabljanja v tujini , izvedba priprav v tujem športnem centru, sodelovanje trenerja in športnika s športnim psihologom ter priprava olimpijskega prvaka so bile teme prvega dne olimpijskega trenerskega foruma.

Osnovna ugotovitev dela debate, ki se je dotikal odnosov z mediji, oz. novinarji na velikih športnih tekmovanjih je, da so dogodki, kjer ni novinarjev sami sebi namen, oz. ,da takih dogodkov sploh ni. Nauk? Z novinarji želimo in hočemo sodelovati, smo v istem čolnu, ko govorimo o olimpijskih igrah, so akreditirani slovenski novinarji člani slovenske olimpijske delegacije. Ob izredno zanimivem predavanju plavalnega strokovnjaka Dimitrija Manceviča je povsem jasno, da so veliki uspehi športnika plod interdisciplinarnega timskega dela in da one man band trenerji v sodobnem športu nimajo več dosti iskati. Ko je beseda nanesla na psihološko pripravo športnika, je mag. Aleš Vičič, športni psiholog, ki je dolga leta deloval pri KK Union Olimpija, izpostavil nekaj najbolj pomembnih elementov tega aspekta športne priprave, ter ugotovil, da bodo v sekciji športnih psihologov Slovenije naslednje leto povsem pripravljeni  na visoko strokovno delo na tem področju. Z enim najbolj doživetih predavanj je ob koncu prvega dne trenerskega olimpijskega foruma postregel trener Vladimir Kevo, ki je v svojem razmišljanju o treniranju olimpijskega prvaka, razkril marsikatero skrivnost. V svojem predavanju je Kevo slušateljem foruma jasno in glasno povedal, da prav nič na poti do zlate olimpijske kolajne Primoža Kozmusa ni bilo prepuščeno naključju in da so bile vse, najmanjše zadeve, domišljene do perfekcije. In tako kot Mancevič, je tudi on vse stavil na team, na ekipo, ki je imela natančne zadolžitve, ki si je medsebojno povsem zaupala in do konca verjela v uspeh.

 

FOTO GALERIJA