Novice

7. olimpijski trenerski forum

12. maj 2011 Vrhunski Šport OKS bo 19. in 20. maja 2011 organiziral 7. olimpijski trenerski forum, ki bo potekal na Rogli. Namenjen je izmenjavi izkušenj in pridobivanju novih znanj trenerjev.

Olimpijski komite Slovenije že nekaj let organizira srečanja, ki so namenjena izključno športnim trenerjem. Zavedajoč se, da je za uspeh vrhunskega športnika izrednega pomena kakovostno trenersko delo, vsako leto organizira olimpijski trenerski forum. Tokratni bo potekal 19. in 20. maja 2011 na Rogli.

 

Olimpijski trenerski forumi so organizirani z namenom izmenjave znanj in izkušenj trenerjev različnih športnih panog, obravnavanja najbolj aktualnega dogajanja tega področja, izvedbe strokovne podpore projektom športnih iger in na sploh z namenom medsebojnega sodelovanja z delavci vrhunskega športa. Izkušnje kažejo, da je mreženje znanja pomembno tudi med trenerji različnih športnih panog in ne zgolj znotraj posameznega športa, kar deluje kot dobra podpora razvoju celotnega slovenskega športa. V prvi vrsti so namenjeni trenerjem članskih ekip in športnikov, vključenih v olimpijski program zimskih in poletnih olimpijskih iger, ter drugim, ki sodelujejo v programih.

 

Na prihajajočem olimpijskem trenerskem forumu, ki bo sestavljen iz predvsem praktičnih in določenih teoretičnih vsebin, bodo glavne teme:

• modeli organiziranosti podpore vrhunskim športnikom,

• vloga trenerja na področju protidopinškega boja,

• prehrana vrhunskega športnika,

• informiranje o specialnem treningu moči in stabilizaciji,

• nasveti za javno nastopanje trenerjev in

• kako učinkovito komunicirati s športniki.

Ob zaključenem forumu bodo vsi udeleženci prejeli olimpijsko licenco.

 

PRIJAVA: prijavite se lahko do 16.5.2011 do 10. ure oziroma do zapolnitve prostnih mest.

 

Vljudno vabljeni.