Novice

Adecco H.R. in Olimpijski komite Slovenije skupaj do Rio de Janeira 2016

24. oktober 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, Vrhunski Šport Adecco in OKS sta na današnji seji IO OKS podpisala pogodbo o sodelovanju za nadaljnja štiri leta.

Vodilno svetovno podjetje za upravljanje storitev na področju zaposlovanj in upravljanja s človeškimi viri v Sloveniji dnevno povezuje 3.000 ljudi z več kot 300 podjetji. Skrbelo za svetovanje in pomoč vrhunskim športnikom po koncu tekmovalne športne kariere.

 

Ena od prioritet Komisije športnikov pri OKS in podpredsednika Iztoka Čopa, ki je bil poleg dr. Janez Kocijančiča in direktorja podjetja Adecco H.R, Mira Smrekarja, podpisal pogodbo o sodelovanje, je prav pomoč športnikom pri hitrem in učinkovitem prehodu iz športne v poklicno kariero.

 

»Athlete Career Programme«, ki ga spodbuja MOK v vseh nacionalnih olimpijskih komitejih, je začel z delovanjem leta 2005, ko sta sodelovanje začela tudi OKS in Adecco. Glavni problem je predvsem dejstvo, da imajo športniki v povprečju kratko kariero v primerjavi z drugimi poklici, kar pomeni da se morajo slej ko prej vključiti v trg dela. Na možnost pridobitve nove zaposlitve, v veliki večini vpliva dejstvo, da športniki nimajo ustrezne izobrazbe s katero bi lažje pridobili novo zaposlitev.

 

Cilj Adecca in OKS je pomagati športnikom, da se izognejo najslabšemu možnemu scenariju, prekinitvi kariere brez zaposlitvenega načrta za prihodnost. Skupaj si prizadevamo izdelati program in pomagati športnikom pri pridobivanju dodatnih znanj in sposobnosti, ki bi jim omogočila uspešno poklicno prihodnost po končani karieri. Vsem mladim športnikom pa želimo predstaviti, kako pomemben je razvoj športne kariere ter izobrazbe.