Novice

Alarm na olimpijskem stadionu v Londonu

01. april 2011 Vrhunski Šport V parku blizu olimpijskega stadiona v vzhodnem Londonu je policija aretirala pasjo trenerko, sicer varnostnico na olimpijskem prizorišču, zaradi suma posedovanja eksploziva.

V parku blizu olimpijskega stadiona v Stratfordu v vzhodnem Londonu je policija aretirala pasjo trenerko, sicer varnostnico na olimpijskem prizorišču, zaradi suma posedovanja eksploziva. Ko so preiskali njen avtomobil, so našli eksploziv Semtex, kakršnega je v preteklosti rada uporabljala IRA in kokain. 40-letno Leigh Whitehead so pridržali, a izključili možnost, da bi šlo za teroristični napad na olimpijski stadion. Varnostnica je policiji razložila, da je eksploziv in kokain nameravala uporabiti za trening svojih snifer psov. Medtem ko je Whitehead v priporu, policija preiskuje njen dom v Kentu. Možje postave tudi preverjajo, ali je imela Leigh licenco za posedovanje omenjenih substanc za treniranje psov.

 

Olimpijski stadion, ki je vreden nič manj kot 486 milijonov angleških funtov in bo sprejel 80.000 obiskovalcev, so končali prav ta teden. Prizorišče bo julija 2012, ko bodo na sporedu poletne olimpijske igre, obiskalo več sto tisoč ljudi s celega sveta, zato je že zdaj podvrženo posebnemu varnostnemu režimu.

 

''Uvedeni so ukrepi, ki zagotavljajo varnost in zaščito v olimpijskem parku. Sodelujemo s policijo v njihovi preiskavi. V nobeni točki varnost in zaščita olimpijskega parka nista bili ogroženi,'' je povedal predstavnik olimpijskega parka v Londonu.