Novice

ANOC podelil priznanja najboljšim na svetu

10. november 2014 Mednarodne zadeve Združenje nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC) je v Bangkoku podelilo letošnja priznanja.

V izboru so bili med poletnimi športi najuspešnejši olimpijski komite iz ZDA, brazilske odbojkarice in francoski rokometaši, najboljša športnika pa sta postala kitajska namiznoteniška igralka Li Xiaoxia in kenijski atlet David Rudisha.


Med zimskimi športi so bili najboljši ruski olimpijski komite, kanadske hokejistke in hokejisti, nizozemska hitrostna drsalka Ireen Wust in norveški biatlonec Ole Einar Bjoerndalen, najboljši olimpijec na zimskih OI doslej. Za izredne predstave je bila nagrajena ukrajinska telovadka Larisa Latinina, ki je kot prva ženska osvojila devet zlatih olimpijskih kolajn.

 

Priznanja so dobili še organizatorji olimpijskih iger v Londonu (2012) in Sočiju (2014) ter za življenjsko delo nekdanji predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge.

 

Na zasedanju je bil za člana izvršnega odbora ANOC-a imenovan tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, dr. Janez Kocijančič.