Novice

Atleti uspešni na MOI Singapur

24. avgust 2010 Vrhunski Šport Slovenska atletska zasedba na mladinskih olimpijskih igrah je v Singapurju nastope danes uspešno končala. Maruša Mišmaš je v teku na 400 metrov z ovirami osvojila peto mesto.

Slovenska atletska zasedba na mladinskih olimpijskih igrah je v Singapurju nastope danes uspešno končala. Maruša Mišmaš je v teku na 400 metrov z ovirami osvojila peto mesto.

 

Slovenska tekačica na ovirah se je izkazala že v kvalifikacijah, ko je dosegla osebni rekord 1:00,54. Na podoben dosežek je merila tudi danes, toda vremenske razmere niso bile najboljše za kaj takšnega. Prireditelji so namreč finale na ovirah podobno kot že nedeljski tek fantov na 1000 metrov, kjer je nastopil Žan Rudolf, umestili v dopoldanski čas, ko je v Singapurju zelo vroče. V takšnih tropskih razmerah se je najbolje znašla Francozinja Aurelie Chaboudez, ki je že s starta potegnila najhitreje in prednost brez težav obdržala do konca.

 

Dobro se je borila tudi Mišmaševa, ki je do zadnjih sto metrov pritekla na šestem mestu, nato pa je prav v zadnjih metrih še zmogla finiš in za tri stotinke prehitela Američanko Amber Bryant ter si tako zagotovila peto mesto, pa tudi čas 1:00,69 je bil blizu njenega doslej najboljšega. "Sem zadovoljna. Danes je bilo zelo vroče in mi je bilo težje kot v kvalifikacijah. Bila pa sem veliko manj živčna. Moj cilj je bil, da pridem v finale, upala pa sem na osebni rekord. Toda zelo vroče je in soparno, takšnih razmer nisem navajena," je po uspešnem nastopu povedala mlada tekačica iz Grosuplja.

Ob francoski zmagi sta se medalj razveselili še Danka Stina Troest in Ukrajinka Olena Kolesničenko.

 

Slovenski športniki so danes, ko je ekipo z bronom razveselila judoistka Urška Potočnik, nastopili še v jadranju. Vreme športnikom na morju sicer ni najbolj naklonjeno, saj jim je že precej spremenilo spored tekmovanja in bodo težko izpeljali vse predvidne plove. Danes so imeli dva, Žan Luka Zelko je bil 20. in 16., po dobitku najslabšega izida (20.) je skupno 15. Pri dekletih je bila Eva Peternelj 18. in 25., slednjega kot doslej najslabši izid ne bodo upoštevali, skupno pa je na 15. mestu.