Novice

Bach: Napadi ne bodo ogrozili pariške olimpijske kandidature

17. november 2015 Mednarodne zadeve Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je zagotovil, da nedavni teroristični napadi v Parizu ne bodo vplivali na kandidaturo francoske prestolnice za izvedbo OI leta 2024.

Bach je v pogovoru za časnik L'Equipe dejal, da se Mok zaveda, da je terorizem svetovna varnostna težava, ter da ne zadeva samo Pariza, Francije ali kakšne druge posamezne države.
MOk bo prireditelja iger leta 2024 izbral na kongresu čez dve leti, tekmeci Pariza bodo Los Angeles, Rim, Budimpešta in Hamburg.


Pri enem od tekmecev, Hamburgu, prav tako zaradi napadov še ne razmišljajo o povečanju sredstev za zagotavljanje varnosti. "Varnostno analizo za leto 2024 lahko pripravimo šele leta 2020 ali pozneje. Do leta 2024 je še devet let," je o tej temi dejal nosilec kandidature tega mesta Christoph Holstein.


Hamburške prireditelje so v Nemčiji sicer že kritizirali, ker so proračun za varnost iger, če jih bodo dobili, postavili na 461 milijonov evrov, kar naj bi bilo precej premalo.