Novice

Bach pričakuje odlične igre v Riu

21. april 2016 Rio 2016 Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, ki je bil prejšnji teden tudi na uradnem obisku v Sloveniji, je prepričan, da bodo igre v Rio de Janeiru izjemne.

"Prepričan sem, da bodo igre v Riu spektakularne," je dejal na konferenci Sport Accrod v Berlinu, kjer se sestajajo predstavniki športnih zvez.


Bach se seveda ni mogel izogniti ocenam o političnem dogajanju v državi gostiteljici, kjer je na tem področju v zadnjem času dogajanje precej živahno. "Prepričan sem, da se bodo zadeve na političnem in ekonomskem področju usmerile tudi v pravi izziv, kot so olimpijske igre. Kljub tem dogodkom sem prepričan, in nisem edini, da bodo igre v Riu 2016 zares spektakularne."


Pri dvomih o morebitnih težavah pri gradnji objektov ali na naravovarstveni ravni, predvsem je na tem področju izrazita težava onesnažen zaliv Guanabara, pa Bach tudi vidi pozitivno plat: "Imamo dva razloga, da smo pozitivno razpoloženi: prvič, igre imajo veliko podporo na lokalni ravni med prebivalstvom, in drugič, vselej se lahko zanesemo na olimpijsko družino in svet športa."


Temelje za Bachov optimizem je postavila tudi posebna ocenjevalna komisija Moka, ki je nedavno še desetič in predvidoma zadnjič obiskala olimpijsko mesto in ugotovila, da je velika večina projektov uresničenih, večjih težav pa pri projektu olimpijskih in paraolimpijskih iger ni.