Novice

Bach ugodno o pripravah na OI v Riu in terminu SP 2022 v Katarju

25. februar 2015 Rio 2016 Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je dejal, da je bil storjen viden napredek pri pripravah na olimpijske igre v Riu de Janeiru leta 2016.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je dejal, da je bil storjen viden napredek pri pripravah na olimpijske igre v Riu de Janeiru leta 2016, obenem pa je pozdravil odločitev Mednarodne nogometne zveze (Fife), da bo razmislila o prestavitvi svetovnega nogometnega prvenstva leta 2022 v Katarju na november ali december.

 

"S predsednikom Fife Seppom Blatterjem sva se na vseh dosedanjih pogovorih strinjala, da v primeru prestavitve SP v Katarju iz poletnega termina ne sme priti do konflikta z zimskimi olimpijskimi igrami. Možnost prestavitve na november ali december omogoča prav to, partnerstvo med nogometom in zimskimi OI," je dejal Bach po prihodu v Brasilio.

 

Zimske OI leta 2022 bodo med 4. in 20. februarjem, kandidata pa sta kazahstanski Almaty in Peking. Fifa bo marca preučila možnost spremembe termina SP 2022 s poletja na november ali december.


Bach se mudi v Braziliji, kjer si je v Riu ogledal nekaj prizorišč tekmovanj, v brazilskem glavnem mestu, kamor je pripotoval, pa se bo pred tridnevno sejo izvršnega odbora Moka sestal še z brazilsko predsednico Dilmo Rousseff. "Zelo sem zadovoljen. Prepričan sem, da bodo OI v Riu da Janeiru varne in da se bo svet v Braziliji počutil zelo domače," je dejal 61-letni Bach in dodal, da bodo gotovo rešili tudi vprašanje onesnaženosti zaliva Guanabara, ki bo gostil jadralna tekmovanja, in probleme s transportom.