Novice

Baku 2015

24. februar 2015 Baku 2015 Odštevamo dneve do začetka prvih evropskih iger

Na 41. generalni skupščini evropskih olimpijskih komitejev, ki je bila 8.decembra leta 2012 v Rimu, so za gostitelja prvih Evropskih iger izbrali mesto Baku. Gre za glavno in največje mesto Azerbajdžana.

 

Azerbajdžan je največja država na območju Kavkaza, ki se nahaja na križišču zahodne Azije in Vzhodne Evrope. V zgodovino se bo vpisala kot prva gostiteljica Evropskih iger.

 

Evropske igre bodo vsake štiri leta, pred poletnimi olimpijskimi igrami, naslednje bodo na vrsti leta 2019; gostiteljica bo izbrana maja letos. Gostitelji tokratnih iger so zelo ponosni in veseli, da se bo premierni športni dogodek celotne Evrope odvijal prav v njihovi državi. Povabljeni so bili vsi člani Evropskih olimpijskih komitejev, da sodelujejo in se udeležijo prvega velikega kontinentalnega več-panožnega tekmovanja, ki bo za nekatere športnike v izbranih športih lahko tudi popotnica na OI v Rio 2016.

 

Slavnostna otvoritev bo v petek, 12. junija 2015, igre pa se bodo zaključile 16 dni kasneje, v nedeljo, 28. junija, z zaključno slovesnostjo. Igre bodo izpeljali po vzoru olimpijskih iger, vključeno pa bo 20 športnih panog, med katerimi je 16 olimpijskih in 4 neolimpijske.


Vse informacije o igrah dobite na naslednjih povezavah:
uradna spletna stran: http://www.baku2015.com/en/
facebook: https://www.facebook.com/baku2015
twitter: https://twitter.com/BakuGames2015

 

Budno spremljajte tudi našo spletno stran in sveže novičke o prihajajočih igrah.