Novice

Bjoerndalen odstopil kor član Moka

06. april 2016 Mednarodne zadeve Norveški biatlonski zvezdnik Ole Einar Bjoerndalen je odstopil kot član Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK).

Dvainštiridesetletni osemkratni olimpijski zmagovalec in dvajsetkratni svetovni prvak se je za ta korak odločil po tem, ko je na novinarski konferenci napovedal, da bo tekmoval še do olimpijskih iger 2018 v PyeongChangu.


Bjoerndalen, ki bo oktobra prvič postal očka, živi s trikratno olimpijsko prvakinjo, Belorusinjo Darjo Domračevo, tako tudi ni več član atletske komisije MOK-a. Sprva je načrtoval, da se bo poslovil po letošnjem domačem prvenstvu v Oslu, a si je premislil. Prav zaradi tekmovalnih ambicij je odstopil iz mesta v MOK-u.
"Mislim, da je tako najbolje za vse. Glede na to, da sem spremenil načrte, ne bi mogel sodelovati pri delu v MOK-u tako, kot sem želel," je pojasnil Bjoerndalen. "Sprejel je pravo odločitev, saj mu športne obveznosti ne bodo dovoljevale opravljanja funkcije v MOK-u, kot je načrtoval. Ostali bomo v stiku in mu želimo vse najboljše na športni poti," pa je sporočil predsednik MOK-a Thomas Bach.