Novice

Bo Twirling zveza Slovenije še članica OKS-ZŠZ?

18. februar 2013 Ostale zadeve Ker Twirling zveza Slovenije ni več članica Mednarodne evropske twirling zveze - CETB, se obetajo spremembe tudi v zvezi z njenim članstvom v OKS-ZŠZ.

Izvršni odbor OKS – ZŠZ je na svoji 16. seji dne 18.9.1012 na predlog Komisije za organiziranost in pravne zadeve, med drugim, sprejel naslednji sklep:

 

»Glede na to, da Twirling zveza Slovenije z razpustitvijo Mednarodne evropske twirling zveze - CETB ni več članica ustrezne mednarodne zveze, se na podlagi 9., 11. In 14. člena Pravil OKS do ugotovitve dejanskega stanja Twirling zvezi Slovenije začasno odvzame pravico do članstva v OKS-ZŠZ.

Twirling zveza Slovenije mora v roku treh mesecev od prejetja tega sklepa predložiti dokaze o članstvu v ustrezni mednarodni organizaciji, v nasprotnem primeru se bo pričel postopek za njeno izključitev.«


Glede na to, da priporočena pošta s strani Twirling zveze Slovenije ni bila prevzeta, neuspešni pa so bili tudi večkratni poskusi navezave telefonskega kontakta, oz. kontakta preko e-pošte, je bila sprejeta odločitev, da poleg ponovnega pisnega obvestila sklep IO OKS objavimo tudi na spletni strani OKS-ZŠZ.

 

Če tudi tokrat ne bo ustreznega odziva, bo IO OKS na podlagi 11. In 14. člena Pravil OKS-ZŠZ sprožil postopek za izključitev Twirling zveze Slovenije iz članstva OKS-ZŠZ. O tem bo odločala Skupščina OKS-ZŠZ.