Novice

BOA umaknila pritožbo proti londonskim organizatorjem

07. april 2011 Vrhunski Šport Britanska olimpijska zveza (BOA) je umaknila pritožbo proti prirediteljem olimpijskih iger 2012 v Londonu, ki jo je vložila na Mednarodno športno razsodišče.

Britanska olimpijska zveza (BOA) je umaknila pritožbo proti prirediteljem olimpijskih iger 2012 v Londonu, ki jo je vložila na Mednarodno športno razsodišče in se je pripravljena z organizatorji vnovič pogovarjati o težkem finančnem položaju, ki pesti pripravo iger.

 

Pri sporu med BOA in organizacijskim komitejem (LOCOG) gre za finančni spor, saj ima BOA velike finančne težave, od prirediteljev iger pa si je obetala večji kos pogače od prihodka iger.

 

"Odločili smo se, da umaknemo primer pri CAS in zaprosili za sestanek z LOCOG, na kar so prireditelji pristali. Upamo, da bomo našli skupni jezik za prihodnost, vseskozi smo si namreč prizadevali za mirno rešitev brez sodnih procesov in veseli smo roke, ki nam jo je ponudil LOCOG," je ob tem dejal predstavnik za stike z javnostmi pri BOI Darryl Seibel.

 

Predsednik organizacijskega komiteja olimpijskih iger Sebastian Coe pa je povedal, da se bodo pogajanja nadaljevala konec tega tedna. "Dogajanja ne vidimo kot spor, kot organizatorji pa se zavedamo težkih časov in da bo potrebno zategniti pas. Ne bom namreč popuščal pri držanju proračuna in stroškov znotraj razumnih meja," pa je povedal Coe.

 

BOA je vseskozi težila k večjemu deležu prihodkov od dobička iger 2012. Pripada ji 20 odstotkov slednjega po pogodbah podpisanih že leta 2005, a BOA se sklicuje, da paraolimpijske igre prinašajo izgubo, s čimer se prihodek manjša. BOA tako omenja izpad dohodka v višini 16 milijonov evrov, kar bodo najbolj občutili športniki britanske olimpijske reprezentance, nad katerimi bdi BOA, ki se bodo morali zadovoljiti z manjšim proračunom.