Novice

Boj proti dopingu in SP v veslanju na Bledu

30. avgust 2011 Ostale zadeve Na SP v veslanju na Bledu je zaznati zanimivo sodelovanja med Svetovno veslaško zvezo in SLOADO.

Zanimivo sodelovanje Svetovne veslaške zveze in Nacionalne protidopinške organizacije v Sloveniji na svetovnem prvenstvu v veslanju na Bledu je način, kako se svetovni protidopinški program lahko uspešno odvija na največjih športnih prireditvah med dvema sorodnima organizacijama na različnih nivojih.

 

Poseben izobraževalni program v obliki kviza in tiskanega informativnega gradiva, ki ga je oblikovala WADA, je na voljo vsem športnikom in njihovim trenerjem z namenom, da preizkusijo in izpopolnijo svoje znanje o dopingu. Pri izvajanju programa, ki ga vodijo strokovnjaki SLOADO, sodelujejo mladi protidopinški ambasadorji, ki Slovenijo zastopajo v projektu EADIn (Evropska protidopinška pobuda) in bivši slovenski vrhunski športniki, ki so se pred kratkim usposobili za uradnike za kontrolo dopinga. Program je namenjen vsem sodelujočim na prvenstvu predvsem zato, da bi jih na primeren način opozorili na nevarnosti dopinga, ki se čedalje močneje pojavlja in ogroža ves svetovni šport. Pri tem ni izjema niti tako plemenit in spoštovan šport, kot je veslanje.