Novice

Bolt v Riu zares zadnjič na olimpijskih igrah

25. marec 2016 Rio 2016 Jamajški tekaški zvezdnik Usain Bolt, ki je že večkrat napovedal, da bo kariero počasi končal, je še enkrat poudaril, da bodo olimpijske igre avgusta v Riu njegove zadnje.

Po prvotnih načrtih naj bi sicer najhitrejši človek na svetu tekmovalno kariero sklenil naslednje leto, po zadnjem vrhuncu na letošnjih olimpijskih igrah v Riu, a je pred kratkim razkril, da še okleva. "Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Moj trener meni, da lahko nastopam tudi še v Tokiu 2020. Ne pravim, da bom tekel še do takrat, toda trener mi je rekel, naj neham govoriti o tekmovalnem slovesu," je pred dvema mesecema za jamajško televizijo dejal šestkratni olimpijski prvak v tekih na 100 in 200 metrov.


Zdaj je poudaril, da so bile to le zamisli, resničnost pa bodo zadnje igre v Riu 2016. "To bodo zanesljivo moje zadnje igre. Če bi potem želel vztrajati še štiri leta, bi bilo to precej težko. Tudi po motivacijski plati, če se mi bodo v Riu izpolnile želje," je dejal Bolt.
Želje Bolta pa so jasne - dobiti še tri zlate medalje. "To je moj cilj, moja največja želja. Zaradi tega trdo delam in upam, da se mi bodo sanje uresničile," je še dejal Bolt, ki ima v svoji zbirki že šest zlatih olimpijskih medalj.


Ob prvi želji, zlatih olimpijskih medaljah, pa ima še eno - preseči mejo 19 sekund v teku na 200 metrov. Zdaj je njegov (in svetovni) rekord pri 19,19. "Ostaja mi le še ena velika stvar. Rad bi na 200 metrov prišel pod 19 sekund in to je res hudo vroča želja," je še poudaril Bolt.