Novice

Boston navzklic nizki podpori še naprej ameriški kandidat za OI 2024

02. julij 2015 Mednarodne zadeve Ameriški olimpijski komite (USOC) je sporočil, da Boston navzklic dokaj nizki javni podpori ostaja ameriški kandidat za prireditelja poletnih olimpijskih iger leta 2024.

Dokončna odločitev pa bo znana šele po referendumu, ki ga bo glavno in največje mesto v ameriški zvezni državi Massachusetts pripravilo prihodnje leto.


Po zadnjih raziskavah je le 40 odstotkov prebivalcev iz širše okolice Bostona naklonjeno poletnim olimpijskim igram, 60 odstotkov pa jih je proti. Ne glede na to so predstavniki Bostona v ponedeljek ameriškemu olimpijskemu komiteju predstavili projekt vreden 4,6 milijarde dolarjev. ZDA so doslej dvakrat gostile poletne olimpijske igre, v letih 1932 in 1984 pa so bile v Los Angelesu.


Kandidati za prireditelja OI 2024 morajo do 15. septembra poslati svoje ponudbe na Mednarodni olimpijski komite (Mok), trenutno pa se z organizacijo mikavnega športnega dogodka spogledujejo Pariz, Rim in Hamburg. Mok bo prireditelja poletnih olimpijskih iger leta 2024 izbral prihodnje leto.