Novice

Brent LaRue do odličnega 13. mesta

04. avgust 2012 Vrhunski Šport, Olimpijska reprezentanca Slovenije, Športne igre Slovenski reprezentant Brent LaRue je na olimpijskih igrah v Londonu v polfinalu na 400 m z ovirami tekel 49,45 sekunde in bil tretji v tretji skupini, skupno pa je s 13. izidom uspešno končal svoje prve OI.

Dan prej je v kvalifikacijah postavil osebni rekord 49,38 sekunde.Atletinja Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico, je v kvalifikacijah končala z delitvijo 19. izida. Za preboj med 12 finalistk bi morala preskočiti 4,55 m.


Na nizkih ovirah je bil LaRue v zavoju pred ciljno ravnino še v ozadju, nato pa je s silovitim pospeševanjem prišel celo do tretjega mesta in se približal osebnemu dosežku. Premagal je tudi Britanca Rhysa Williamsa (4., 49,63), ki je na letošnjem evropskem prvenstvu v Helsinkih osvojil zlato, ter bil tretji Evropejec. Kljub temu je bil precej oddaljen od drugega mesta, ki bi ga neposredno popeljalo v finale. V njegovi skupini je zmagal Američan Michael Tinsley (48,18) pred Jamajčanom Lefordom Greenom (48,61), LaRue pa je zaostal 84 stotink.


"Zelo sem vesel. Včeraj sem postavil osebni rekord, čeprav nisem tekel dobro, česar rezultat ne kaže. To so moje prve OI in jih zato doživljam zelo čustveno, kar se je posebej kazalo včeraj v kvalifikacijah. Nisem pričakoval, da bom na OI osvojil 13. mesto, to je res lep dosežek. Danes sem imel zelo močan finiš in sem zelo vesel. Kljub diskvalifikaciji zaradi prestopa na letošnjem EP sem vedel, da lahko veliko dosežem. Zato sem bil še bolj odločen, da bom to tudi dokazal. Ko sem videl Rhysa Williamsa, zlatega na EP, ki je izjemen tekač, sem še bolj pospeševal ter ga prehitel. Imel sem nekaj težav na osmi oviri, dan prej pa še na sedmi. Slovenski rekord je vedno v ozadju mojih razmišljanj, toda skušal bom še naprej delati korak za korakom, saj je rekord izjemen dosežek. Mislim, da me čaka še nekaj tekem, preden bi lahko izboljšal. Sem zelo dobro pripravljen in upam, da bom imel avgusta priložnost nastopati še na nekaj močnih mitingih," je dejal LaRue.

 

Slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta po drugem dnevu in štirih regatah na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu 470 ostali na 13. mestu (48 točk). Evropski podprvakinji sta bili v tretji regati 12., v četrti pa 15. in si želita višje, kot sta trenutno.

 

Slovenski jadralec v razredu laser Karlo Hmeljak je na olimpijskih igrah v Londonu po petih tekmovalnih dnevih ter desetih regatah končal na 31. mestu (253 točk) in se ni uvrstil v regato za medalje najboljše deseterice, ki bo v ponedeljek.

 

Slovenska strelka Živa Dvoršak je v kvalifikacijah tekme z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov zadela skupno 574 krogov, kar je zadostovalo za 36. mesto, kar je bilo premalo za finale.

 

Žensko olimpijsko triatlonsko preizkušnjo so odločili centimetri. Zmagovalko dvoboja med Švicarko Nicolo Spirig in Švedinjo Liso Norden, ki sta bili v zaključku tekaške preizkušnje najmočnejši, je odločil šele fotofiniš, zmago v sprintu je po slabih dveh urah pripisal Švicarki. Slovenka Mateja Šimic je zasedla 37. mesto z zaostankom 5:47 minute.