Novice

Brigita Langerholc Žager je nova predsednica Komisije športnikov

15. oktober 2010 Vrhunski Šport Atletinja Brigita Langerholc Žager je nova predsednica komisije športnikov Olimpijskega komiteja Slovenije, v kateri bo še naprej tudi Iztok Čop.

Atletinja Brigita Langerholc Žager  je postala nova predsednica komisije športnikov Olimpijskega komiteja Slovenije, v kateri je ostal tudi zlati olimpionik veslač Iztok Čop, ki je komisijo štiri leta vodil kot predsednik.

Na volitvah v Portorožu so bili izvoljeni še biatlonka Tadeja Brankovič Likozar, jadralec Vasilij Žbogar in lokostrelec Marjan Podržaj. Na dan, ko je bil leta 1991 ustanovljeno slovensko olimpijsko gibanje, je celoten volilni proces opravilo skupaj 16 športnikov; Žbogar se je glasovanju pridružil šele v drugem krogu. Volilo je 10 udeležencev poletnih olimpijskih iger v Pekingu (2008), dva zimskih OI v Vancouvru (2010) in štirje svetovnih iger neolimpijskih športov leta 2009. Šest športnikov je bilo brez glasovalne pravice, ker niso nastopili na omenjenih treh tekmovanjih.

Brigita Langerholc Žager trenutno opravlja magisterij na ljubljanski univerzi in bo letos drugič postala mamica. Bila je med drugim četrta na OI leta 2000 v Sydneyju. Podpredsednika in predstavnika komisije v OKS bodo volili na ustanovni seji nove komisije. Vanjo so bili izvoljeni vsi trije kandidati z OI v Pekingu, pri ostalih dveh tekmovanjih pa je bil izbran po en kandidat z največjim številom glasov; vsako od treh tekmovanj je imelo svojo listo.