Novice

Bron za Govejškovo

20. avgust 2014 Nanjing 2014 Nastja Govejšek je na mladinskih olimpijskih igrah osvojila bronasto kolajno na 50 m delfin.

S časom 27,70 je zaostala samo za zmagovalko, Rusinjo Nasretdinovo, in Stoffelovo iz Švice. “Zelo sem vesela, da sem bila tretja, nastop mi je uspel, razen prihoda v cilj, ki se mi ni najbolje izšel. Bilo je več pritiska, kot na ostalih tekmah, tudi od drugih, pričakovali so kolajno, ampak s tem rezultatom sem upravičila tudi svoja pričakovanja. V prihodnje bo vsak skok v bazen lažji, želim si nadaljevati v tem slogu«, je povedala Govejškova.

 

»V Londonu sem nabirala izkušnje, nisem se tako vznemirjala zaradi rezultata, tukaj pa sem imela želje po visokih uvrstitvah. To je velika motivacija za naprej in dokaz, da delam pravilno«, je nadaljevala Govejškova. Nastja je osvojila šesto slovensko mladinsko olimpijsko kolajno na poletnih igrah, prvo plavalno. Poglejte, kaj je v video izjavi povedala takoj po tekmi.

 

Dopoldanski del nastopov na mladinskih olimpijskih igrah se ni izšel po željah mladinske olimpijske reprezentance Slovenije. Vid Pugelj in Žiga Zarič sta za 9 stotink sekunde zgrešila bronasto kolajno med dvojci brez krmarja v veslanju. Še 50 m pred ciljem sta bila v boju za zmago, potem pa je sledila napaka, udarec vesla v bojo, izguba ritma in četrto mesto. Zmagala sta Rumuna Dedu in Todosa.

 

Na jezeru je svoje delo dobro opravil tudi Toni Vrščaj in današnji regati zaključil na 10. in 7. mestu v jadranju na deski.

 

Ježe Čeper je v strelskih mešanih dvojicah z zračno pištolo, skupaj z Deswalovo, najprej dobro streljal v kvalifikacijah, kar je zadostovalo za uvrstitev v osmino finala. Odlično mu je šlo tudi v osmini finala, kjer sta z Indijko izločila kanadsko kitajski par Sieur – Wu. Jutri ju v četrtfinalu čakata Bolgarka Nencheva in Uzbekistanec Svechnikov.

 

Odlično sta nastopila naša golfista Ana Belac in Žan Luka Štirn, Ana Belac je za 18 lukenj potrebovala štiri udarce manj, kot prvi dan tekmovanja, Žan Luka pa en udarec več, kar je zadostovalo za peto mesto, medtem ko je bila Ana danes sedma. Jutri je zadnji tekmovalni dan za golfiste v posameznih nastopih, Žal Luka pa je v igri za kolajno. V badmintonu sta v mešanih dvojicah v četrtfinalu izpadla tako Katarina Beton, kot tudi Andraž Krapež in zaključila s tekmovanji na mladinskih olimpijskih igrah.

 

Kolesarji so se pomerili v krosu. Peter Zupančič, specialist za to disciplino, je končal na 11. mestu, Anita Žnidaršič je bila 23. Košarkarjem danes ni šlo vse po načrtih, izgubili so proti Portoriku, a kasneje premagali Urugvaj brez poškodovanega Žige Laha, ki si je zvil gleženj. Dekleta  so morala priznati premoč Estoniji in so še brez zmage na igrah.

 

Začela so se tudi tekmovanja v atletiki, Leda Krošelj se je brez teža uvrstila v finale skoka s palico.

Bron za Govejškovo