Novice

Celjski sejem – most med gospodarstvom in športom

24. april 2015 Olimpijski marketing Družba Celjski sejem je danes tudi uradno postala bronasti partner Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez (OKS).

Na štirih industrijskih sejmih sta predsednik OKS Bogdan Gabrovec in predsednik upravnega odbora družbe Celjski sejem d.d. mag. Franc Pangerl podpisala partnersko pogodbo in se pogovorila o možnostih na področju povezovanja gospodarstva in športa, ki je lahko most do podjetnikov v tujini. ”Slovenija je v svetu mnogo bolj prepoznavna po športu kot po vseh ostalih dejavnostih. Hkrati je to vidik, ki je za nas zanimiv in tudi sejmu je v ponos, da smo v partnerskem odnosu z OKS. Športni duh je tisti, ki daje pobudo, moč in tisto pravo, zdravo vsebino,” je dejal Pangerl.

 

Največja slovenska sejemska hiša, družba Celjski sejem d.d., se je torej odločila, da tudi formalno podpre slovenske športnike, ti pa so se zavezali, da bodo v mednarodnem prostoru širili glas slovenskega gospodarstva. ”Na naših sejmih opažam, da se pripravlja nov gospodarski ciklus, nov zagon, nova perspektiva, ki bi morala razbliniti slabo gospodarsko situacijo. Politika se napaja tudi od slabih rezultatov, a nam prva dva letošnja sejemska dogodka kažeta, da so se začeli vidni oznaki okrevanja slovenskega gospodarstva, psihoza uspeha je pred vrati,” opaža Franc Pangerl. Današnji podpis partnerske pogodbe vidi kot most med olimpijskim komitejem in športniki ter domačimi in tujimi podjetniki na drugi strani.

 

Tudi Bogdan Gabrovec je vesel, da je družba Celjski sejem prepoznala športni duh in možnost za sodelovanje gospodarstva in športa. ”Zavezali smo se, da bomo to sodelovanje v mednarodnem prostoru tako prezentirali, da bodo na te sejme prišli tuji razstavljavci npr. iz Azerbajdžana in Turkmenistana, kjer imamo trenutno malo medsebojne blagovne menjave in da se začne utrjevanje tega gospodarskega sodelovanja. Vse to bomo predstavili na olimpijskih igrah Evrope v Bakuju od 12. do 28. junija in enako na azijskih igrah, ki jih prireja Turkmenistan, in islamskih igrah 2017,” je ob podpisu pogodbe med drugim dejal Gabrovec.