Novice

Čestitke za športni junakinji dežujejo

12. februar 2014 Soči 2014 Vesna Fabjan in Teja Gregorin sta spisali najlepšo športno zgodbico kar si jih človek lahko predstavlja. Zato ne preseneča, da čestitke za njun uspeh dežujejo od vsepovsod.

Kaj sta s svojima nastopoma dosegli slovenski olimpijki morda še najbolj odraža misel, ki jo je športni navdušenec takoj po končanem nastopu Fabjanove v tekaškem sprintu objavil na twiterju, ko je zapisal: " Kdor danes svojemu novorojenemu otroku ne da ime Vesna je copata."

 

Kot zapisano, športni navdušenci, znani in neznani, so včeraj pošiljali čestitke v pisarno vodstva olimpijske reprezentance Slovenije. Maili so leteli kot nori, fax v pisarni je postal nevarno vroč...

 

Predsednik R Slovenije Borut Pahor velja za pravega ljubitelja športa. V čestitki Vesni Fabjan je, med drugim zapisal: "Ure trdega dela, odrekanja, izrazita volja in borbeno srce, so le nekatere med vrlinami, ki odlikujejo velike športnike. In vi ste ponovno dokazali, da sodite v sam vrh svetovnega tekaškega športa. Na vas je ponosna vsa Slovenija. V svojem imenu in v imenu vseh državljank in državljanov, vam in vaši ekipi iz srca čestitam in se vam zahvaljujem.....", ter končal " Hvala vam tudi, ker ste s svojim uspehom vsem pokazali, da je osvojitev zastavljenih ciljev mogoča tudi, kadar jo malokdo pričakuje." Seveda se je predsednik Slovenije spomnil tui Teje Gregorin. " Državljani in državljanke Slovenije se skupaj z vami veselimo izjemnosti, borbenosti in odločnosti, ki ste jih danes ponovno dokazali. Vaša medalja se bo za večno zapisala kot prva v slovenskem biatlonu in ima zato za zgodovino še posebno žlahtnost. Hvala vam, da ste nam v te težke čase prikradli trenutke veselja. Slovenija je ponosna na vas in vaš uspeh."

Obema junakinjama sta iskreni čestitki včeraj poslala tudi minister z izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in zunanji minister Karel Erjavec.