Novice

Danes na veliki sceni deskar, smučar prostega sloga in biatlonci

15. februar 2016 Lillehammer 2016 Tudi četrti dan druge izdaje zimskih mladinskih olimpijskih iger bodo v športne arene v okolici norveškega Lillehammerja stopili mladi slovenski tekmovalci.

Danes bo nastopilo vsega skupaj pet slovenskih tekmovalcev, deskar na snegu Tit Štante, smučar prostega sloga Luka Štros ter biatlonci Klemen Vampelj, Blaž Debeljak in Tais Vozelj.

Biatlonski stadion Birkebeineren nad Lillehammerjem bo gostil zasledovalni tekmi posameznic na 7,5 kilometrski in posameznikov na desetkilometrski razdalji na igrah, na katerih nastopajo športniki v starostnem razponu od 15 do največ 18 let starosti. Na nedeljski sprinterski preizkušnji biatlonk na šestkilometrski razdalji je Tais Vozelj vpisala 21. mesto, Blaž Debeljak in Klemen Vampelj pa sta v sprintu biatloncev na 7,5 km pristala na 44. in 45. mestu.

Na poligonu za smučarje in deskarje prostega sloga, tako imenovanem freeparku v Hafjellu, pa bosta preizkušnji v smučarskem in deskarskem krosu. Na startu kvalifikacij preizkušnje smučarskih krosistov bo tudi Luka Štros, ki ima prav posebnega brkatega vzornika, slovenskega zvezdnika tega športa, aktualnega svetovnega prvaka Filipa Flisarja.


V kvalifikacijah deskarskega krosa bo uvrstitev v izločilne boje lovil tudi Tit Štante, ki je bil v včeraj v Oslu bronast v disciplini deskarjev prostega sloga v snežnem žlebu. Štante je tako poskrbel za prvo slovensko kolajno na tokratnih zimskih mladinskih olimpijskih igrah na Norveškem in osmo skupno v tem novem olimpijskem tekmovanju obetavnih in mladih športnikov z vsega sveta.


Uspeh Štanteta sta v snežnem žlebu dopolnili deskarki Kaja Verdnik in Eva Kralj z 10. oziroma 12. mestom. Maksimilijan Blažon je v preizkušnji smučarjev prostega sloga v snežnem žlebu zasedel 11. mesto.

Živa Otoničar in Anže Čufar sta v alpski kombinaciji, sestavljeni iz dveh voženj superveleslalomske in slalomske, osvojila 19. mesto. Meta Hrovat in Nejc Naraločnik sta po odstopu ostala brez uvrstitve.