Novice

Hamburg, Budimpešta, Pariz, Rim in Los Angeles v lov za OI 2024

16. september 2015 Mednarodne zadeve Mednarodni olimpijski komite je potrdil mesta, ki se bodo potegovala za organizacijo olimpijskih iger leta 2024.

Uradno kandidaturo so do 15. septembra oddale Nemčija s Hamburgom, Madžarska z Budimpešto, Francija s Parizom, Italija z Rimom in Združene države Amerike z Los Angelesom.
V kanadskem Toronto in azerbajdžanskem Bakuju, ki sta se v zadnjem času omenjali kot možni kandidatki, uradne kandidature niso oddali.


Za razliko od prejšnjih let tokrat ne bodo sestavljali ožjega oziroma skrajšanega izbora mest, temveč bodo vse kandidature romale v isti končni boben, iz katerega bodo septembra 2017 na zasedanju v Limi izbrali gostitelja poletnih olimpijskih iger, ki bodo leta 2024.


"Pozdravljamo pet izjemnih in visoko usposobljenih mest. Olimpijska agenda 2020 je izoblikovala proces kandidature bolj kot samo povabilo, mesta so se na to odzvala z dialogom in sodelovanjem. S tem procesom kandidature se je Mednarodni olimpijski komite naučil, da so vsi kandidati sprejeli agendo z vizijo prihodnosti. Trajnost in zapuščina sta temelja vsake kandidature," je ob objavi petih mest, ki se bodo potegovala za OI 2024, povedal predsednik Moka Thomas Bach.