Novice

Deklaracija o strpnosti Gabrovcu, Cerarju in Debevcu

16. maj 2016 Ostale zadeve Izobraževalni center Eksena je v slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru podelilo slovenski prevod Unescove Deklaracije o strpnosti.

Ob pričetku kampanje za strpnost v športu, oz. za Fair play, strpnost med športniki in strpnost do športnikov sta člana izobraževalnega centra Eksena obiskala Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez. "Izredno je pomemben strpen odnos do športnikov s strani gledalcev, navijačev, medijev in javnosti" so zapisali v izjavi za javnost. Ker športnik niso vsemogočni in popolni, niti tega od njih ne moremo pričakovati, se e potrebno zavzemati za negovanje kulture strpnih odnosov, kjer lahko čestitamo tako zmagovalcem, kot poražencem.

 

" V Olimpijskem komiteja Slovenije nameravamo za naše članic pripraviti strokovne delavnice strpnosti, lepega vedenja in vsega kar sodi na športna prizorišča" je v odgovoru na zadnje dogodke opozoril Bogdan Gabrovec. Žal se to ne bo zgodilo pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Riu.

 

Olimpionik Rajmond Debevec skozi celotno športno kariero velja za vzornega športnika. " Moj splošni življenjski nazor je, da so načela strpnosti vključena vanj in vesel sem, da to postaja pomemben del OKS. Živimo v času, ko k nam prihajajo ljudje iz drugih krajev in držav in omogočiti jim moramo, da se vklopijo v našo družbo" je poudaril Debevec.

 

Ambasador Republike Slovenije za šport, strpnost in Fair Play Miroslav Cerar ugotavlja, da se je v zadnjih dneh na domačih športnih prizoriščih zgodilo kar nekaj neljubih dogodkov. "Kljub temu, da se Slovenska olimpijska akademija intenzivno kvarja s podobnimi vprašanji, m je hudo, ko slišim, da oče ne more s sinom na nogometno tekmo, ker se enostavno boji divjanja tistih, ki ja ne sodijo. Čeprav e šport ogledalo družbe, se je še naprej potrebno truditi za strpnost, čistost in spoštovanje v športu" je zagotovil Miroslav Cerar.