Novice

Delavnica v okviru projekta ''Prisvojite si nazaj svoje ulice''

25. maj 2016 Šport za vse OKS-ZŠZ je konec tedna v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru gostil mednarodne strokovnjake iniciative “Aktivno mesto” (ang. Active cities).

V okviru projekta “Prisvojite si nazaj svoje ulice… prisvojite si nazaj svojo prihodnost” sta OKS obiskala svetovalca progama “Aktivno mesto”, John Marsden, vodja oddelka za javno zdravje mesta Liverpool in dr. Lynne Boddy, profesorica na univerzi John Moores v Liverpoolu.  
Na dvodnevni delavnici, 19. in 20. maja, sta gosta predstavila uspešne načine vodenja lokalne politike za vzpostavitev aktivnih mest ter predstavila nekaj primerov dobre prakse. Na delavnici so sodelovali predstavniki športnih organizacij in mestnih skupnosti.

Mesto Ljubljana se je na iniciativo OKS v projekt “Aktivno mesto” vključilo z dogodkom Pohod ob žici, ki predstavlja primer dobre prakse aktivnosti na prostem, namenjen vzpodbujanju javnosti h gibalni aktivnosti. Ljubljana se skupaj s sedmimi drugimi svetovnimi mesti poteguje za pridobitev standarda kakovosti “Aktivno mesto”.

Projekt podpira Mednarodni olimpijski komite.

Več informacije je na voljo na spletni strani organizacije TAFISA www.tafisa.net.