Novice

Do sredozemskih iger še teden dni

11. junij 2013 Mersin 2013 Na sredozemskih igrah v Mersinu bo nastopilo 144 slovenskih športnikov, ki se na pot podajajo v naslednjih dneh.

Turčija je sodelovala na vseh sredozemskih igrah, leta 1971 pa je že gostila VI. sredozemske igre v Izmirju. Sredozemske igre so športno tekmovanje, ki poteka vsako četrto leto med državami sredozemskega področja. Namen takšnih tekmovanj je spodbujati družbeno in kulturno zbliževanje državljanov sredozemskih držav. Sredozemske igre temeljijo na pravilih olimpijskih iger, tekmovanja pa trajajo največ 13 dni.

 

Sredozemske igre so svetovna organizacija, ki je svoj krst doživela v Aleksandriji (Egipt) leta 1951 na pobudo predsednika Olimpijskega komiteja Egipta, Mohammeda Tahirja Pashe. Mednarodni komite sredozemskih iger, ki je igral pomembno vlogo pri organizaciji ter razvoju in podpori organizacije, pa priznava tudi Mednarodni olimpijski komite (MOK). 

 

V priponki najdete poimenski seznam reprezentanc Slovenije, ki bo nastopila v Turčiji in se bo v Termah Zreče predstavila v sredo, 12. junija.

Reprezentanca_SLO_na_SI_Mersin_2013_01.docx127 K