Novice

Dobrodelni večer OKS-ZŠZ

20. april 2016 O OKS-ZŠZ Za konec ''olimpijskega dne'' smo na ljubljanskem gradu pripravili dobrodelno prireditev, katere izkupiček bo namenjen Fundaciji za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij.

Prisoten je bil tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, med visokimi gosti pa sta bila tudi predsednik države Borut Pahor in predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Fundacija, ustanovljena aprila lani, je v drugi polovici marca letos razdelila prva sredstva. Na prvem razpisu so skoraj 50.000 evrov namenili za 50 kandidatov v kategoriji športnikov, starih med 14 in 18 let, v kategoriji do 23 let pa je bilo 25 izbranih športnikov za prejemanje štipendij. Častni predsednik fundacije je Miroslav Cerar, s 30 odličji na velikih tekmovanjih najuspešnejši slovenski športnik.

Na prireditvi so se predstavili tudi nekateri kandidati za letošnje olimpijske igre v Rio de Janeiru, sredstva pa so po telefonu pomagali zbirati nekdanji izjemni slovenski športniki, atletinja Brigita Bukovec, košarkar Matjaž Smodiš, telovadec Mitja Petkovšek, smučarski skakalec Primož Peterka ter Luka Žvižej, rokometaš, ki ima največ nastopov in zadetkov v zgodovini slovenske reprezentance, za katero pa ne igra več. Prisotne sta prek video sporočila nagovorila zvezdnika poklicnih lig v ZDA, košarkar Goran Dragić in hokejist Anže Kopitar.

Peterka, dobitnik dveh velikih kristalnih globusov za skupno zmago v svetovnem pokalu, je ob koncu prireditve sporočil, da so do konca prireditve zbrali 10.200 evrov, Mok je prispeval 25.000 ameriških dolarjev, opremljevalec slovenske olimpijske reprezentance, kitajski Peak, pa 15.000 evrov.