Novice

Dobrodelni večer olimpijskega komiteja Slovenije

30. april 2015 O OKS-ZŠZ Po prvomajskih praznikih, natančneje 5. maja 2015 ob 20 uri se bo v veliki Unionski dvorani v Ljubljani zgodil 1. dobrodelni večer Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

Tako se uresničuje eden od pomembnejših ciljev novega vodstva slovenske krovne športne organizacije, ki je ob nastopu štiriletnega mandata, med drugim, napovedalo tudi ustrezno delovanje na področju dobrodelnosti.

 

Fundacija za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij je ustanovljena in omenjeni dobrodelni večer bo le ena od oblik denarne nabirke, ki naj bi postala tradicionalna. Darovana denarna sredstva bodo podeljena transparentno in v skladu s pravili Fundacije za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij, katere častni predsednik je olimpionik Miroslav Cerar, častni pokrovitelj pa predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Na prireditvi se obeta udeležba visokih gostov iz slovenskega in mednarodnega političnega, gospodarskega in športnega prostora. Udeležbo so že potrdili številni športniki, med njimi Aljaž Pegan, Bojan Tokič, Roki Drakšič, Lucija Polavder, Tina Trstenjak ter še kakšno zveneče ime iz mednarodne športne scene. Predsednik Sport Accorda in Menarodne judo federacije Marius Vizer, nekaj spoštovanih gospodov veleposlanikov tujih držav s sedežem v Ljubljani, predsednika Republike Slovenije in Vlade Republike Slovenije Borut Pahor in Miro Cerar ter številni sponzorji slovenskega športa so potrdili udeležbo na dogodku, ki naj bi postal prireditev na nivoju, ki si ga slovenski šport zasluži.

 

Organizator dogodka, ki si ga bodo na 2. sporedu nacionalne TV lahko ogledali ljubitelji športa, so se potrudili in privabili ugledne umetnike, ki bodo vsi po vrsti nastopili brezplačno in s tem pripomogli, da se bo v malhi Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez nabralo kar največ denarja, namenjenega slovenskim športnicam in športnikom. 

 

Vsi ljubitelji športa lahko denarna sredstva darujete tudi prek SMS sporočil s ključno besedo OKS na številko 1919 in prispevali boste 1 EUR za Fundacijo za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij. Prispevate lahko tudi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Debitela.