Novice

Ekskluzivna pravica za sponzorje Teama Slovenia

18. julij 2012 Olimpijski marketing, London 2012, Olimpijska reprezentanca Slovenije OKS sponzorjem Team Slovenia v času OI v Londonu zagotavlja ekskluzivno pravico uporabe imena in podobe športnikov.

Skladno s pravili Mednarodnega olimpijskega komiteja (t.i. Rule 40) in skladno s pogodbo, ki jo OKS podpisuje s člani Team Slovenia London 2012, imajo v času od 18. julija do vključno 15. avgusta 2012 ekskluzivno pravico uporabe imena in podobe članov Team Slovenia izključno sponzorji Team Slovenia London 2012 in TOP partnerji MOK.
 
Na ta način OKS sponzorjem Team Slovenia London 2012, ki športnikom omogočajo sodelovanje na olimpijskih igrah, zagotavlja pogodbeno dogovorjene ekskluzivne pravice. V primeru kršitev je OKS prisiljen uporabiti ustrezna pravna sredstva, s katerimi zaščiti pravice sponzorjev Team Slovenia London 2012 in TOP partnerjev MOK. OKS mora v korist MOK poskrbeti za zaščito olimpijskih simbolov in storiti vse potrebno za prepoved njihove kakršnekoli uporabe, ki bi bila v nasprotju s temi pravili ali njihovimi določbami.

 

Zato vsa podjetja pozivamo, da v obdobju ekskluzivnosti prekinejo komunikacijske akcije, v katerih uporabljajo podobe ali imena športnikov ter ostalih članov Team Slovenia London 2012.