Novice

Ema Klinec in Bor Pavlovčič glavna favorita za ekipno tekmo

18. februar 2016 Lillehammer 2016 Ema Klinec in Bor Pavlovčič skupaj z Vidom Vrhovnikom bodo glavni favoriti za novo slovensko kolajno na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju, športnikov starih od 15 do 18 let.

Na sporedu je skakalna mešana ekipna preizkušnja na manjši napravi skakalne arene Lysgardsbakkene. Skupaj bo danes nastopilo devet Slovencev.


V slovenskem taboru so imeli že pred prihodom na Norveško velika pričakovanja v mešani skakalni preizkušnji, ta so še zrasla po zlatem torku. Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta pometla s konkurenco v obeh torkovih posamičnih preizkušnjah smučarskih skakalk in smučarskih skakalcev za prepričljivo slovensko zmagoslavje in dvakratno slovensko zlato.


Najprej se bo po skakalnici spustila zlata Ema Klinec, nato bo skočil nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, ki je bil peti na torkovi nordijski kombinaciji, končni izid pa bo s svojim skokom postavil prav tako z najžlahtnejšim odličjem ovenčani Bor Pavlovčič. Ekipna tekma se bo začela s preizkusno serijo, ki ji bosta sledili prva in finalna serija.


Ne le v skakalni areni, slovenske nastope bo sedmi tekmovalni dan možno spremljati tudi na smučarskem poligonu v Hafjellu z Meto Hrovat in Živo Otoničar na startu slaloma alpskih smučark. Hrovatova, ki je bila na veleslalomu s četrtim mestom zelo blizu stopničkam, bo nosila startno številko ena, Otoničarjeva 27.


Na tekaškem stadionu Birkebeineren se bodo na progo podali tudi štirje slovenski tekmovalci v smučarskem teku. Na startu sprinta tekačic na pet kilometrov v prosti tehniki sta Nina Klemenčič in Anja Mandeljc, na startu sprinterske preizkušnje tekačev na 10 kilometrov prosto pa sta Vili Črv in Luka Markun.


Takoj v petek bo sledila še ena priložnost za slovensko odličje. Na sporedu bo povsem nova nordijska super kombinacija, mešana skakalno-tekaška preizkušnja, s premiero v Lillehammerju, ko bodo skočili oba skakalca in kombinatorec, nato pa bo za končni izid sledila še tekaška štafeta v smučini s kombinatorcem in tekmovalko ter tekmovalcem v smučarskem teku.