Novice

Ema Klinec: Trenutno ni časa za proslavljanje

17. februar 2016 Lillehammer 2016 Ema Klinec je upravičila visoka pričakovanja, ni podlegla velikemu pritisku prve favoritinje ter je na zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju, osvojila najžlahtnejše od vseh odličij.

Proslavljanje velikega uspeha bo preložila na čas po sezoni, saj tekmovanj še ni konec.
Sedemnajstletna Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta poskrbela za dve slovenski zlati kolajni na drugi izvedbi zimskih mladinskih olimpijskih iger na Norveškem, kjer se je zbralo 1100 mladih športnikov iz 71 držav iz vsega sveta. Slovenska smučarska skakalca sta za veliko olimpijsko zmagoslavje v torek premagala vso konkurenco na obeh posamičnih skakalnih preizkušnjah na manjši napravi skakalnic Lysgardsbakkene nad Lillehammerjem.

"Za proslavljanje ne bo toliko časa, danes imam zopet en uradni trening, mogoče bom še majčkeno smuči preizkusila, da vidimo, če bo še kaj boljša hitrost za ekipno. Bo pa napeto do konca, čaka nas namreč uradni trening, tekma, uradni trening, tekma, sem si pa po zmagi vzela zvečer malce prosto. Drugače pa sem številne postranske aktivnosti ob igrah izkoristila prva dva dneva, ko sem imela na sporedu počitek. Bilo je super, da sem to lahko izkusila, če bi imela takoj tekmo, zanesljivo ne bi. Občutki pa so izjemni, res mi je všeč tukaj, ker vidiš, da tudi drugi športniki delajo za svoj uspeh zelo veliko, tako dobiš malce vpogled v to, kako je pri ostalih disciplinah," je povedala simpatična Gorenjka, ki je letos že trikrat stala na odru za zmagovalke v svetovnem pokalu, v torek pa osvojila prvo zmago na velikih tekmovanjih.


"Zdaj se moram osredotočiti na prihodnje tekme na igrah na Norveškem, potem sledi mladinsko svetovno prvenstvo v Romuniji. Med sezono ni veliko časa za gledanje nazaj, po koncu sezone se bom pa lahko nato poveselila za nazaj. Sem vesela, kaj mi je uspelo tukaj, ne glede na vse, to ni mačji kašelj," je še dejala skakalka iz Poljan nad Škofjo Loko.


Zaradi udeležbe na zimskih mladinskih olimpijskih igrah na Norveškem je izpustila domači tekmi svetovnega pokala na Ljubnem, kjer so njene moštvene kolegice pisale zgodovino s prvimi domačimi stopničkami in zmago. Z Norveške je kolegicam čestitala ob uspehu ter napisala, da je zdaj na vrsti še sama, kar je tudi uresničila: "To sem res napisala, najprej sem čestitala, nato pa sem napisala, da si punce to res zaslužijo. Potem pa mi je trener napisal, da držijo pesti še zame. Pa sem v odgovor napisala, da se bom še jaz potrudila, da naredim tisto, kar čakam v tej sezoni. Potem mi je samo še enega smeška poslal. To je bil najin pogovor."


V Lillehammerju sledi šesti tekmovalni dan. Za Slovence sta danes pomembni dve prizorišči, olimpijski smučarski poligon Hafjell bo gostil veleslalom alpskih smučarjev, na startu katerega bosta tudi Slovenca. Anže Čufar bo nosil startno številko 30, Nejc Naraločnik pa startno številko 49.
Na biatlonskem stadionu Birkebeineren nad Lillehammerjem bo mešana preizkušnja biatlonk in biatloncev v štafeti. V ekipi Slovenije bosta startala Tais Vozelj in Blaž Debeljak, in sicer iz šeste vrste.


V slovenskem taboru imajo velika pričakovanja še v obeh ekipnih skakalnih preizkušnjah, v četrtek bo mešana skakalna preizkušnja, ko bodo skočili oba skakalca in nordijski kombinatorec, v soboto pa bo na sporedu povsem nova nordijska super kombinacija, mešana skakalno-tekaška preizkušnja, s premiero v Lillehammerju, ko bodo skočili oba skakalca in kombinatorec, nato pa bo za končni izid sledila še tekaška štafeta v smučini s kombinatorcem in tekmovalko ter tekmovalcem v smučarskem teku.