Novice

Enajst slovenskih športnikov danes v lov na olimpijska odličja

14. februar 2016 Lillehammer 2016 V norveškem Lillehammerju je na sporedu nov dan tekmovalnih preizkušenj na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah, mladih in obetavnih športnikov starih od 15 do 18 let.

Na tekmovališča se bo podalo tudi vsega skupaj 11 slovenskih športnikov, ki se bodo za odličja potegovali v alpski kombinaciji, snežnem žlebu in biatlonu.


Alpske smučarke in alpske smučarje čaka preizkušnja v alpski kombinaciji; v dveh delih, najprej kombinacijski superveleslalom in nato še ena vožnja kombinacijskega slaloma. Na olimpijsko progo v Hafjellu se bosta z začetkom ob 10. uri najprej podali mladinki Meta Hrovat s startno številko 7 in Živa Otoničar s startno številko 40. Uro kasneje bo še preizkušnja za fante, startala bosta tudi dva Slovenca Nejc Naraločnik (17) in Anže Čufar (27).


Na stadionu Birkebeineren v Lillehammerju bo biatlonska preizkušnja v sprintu dolga 7,5 kilometra za fante, na startu bosta tudi Slovenca Klemen Vampelj in Blaž Debeljak, in šest kilometrov za punce, startala bo tudi Slovenka Tais Vozelj.


V slabi dve uri vožnje z vlakom iz Lillehammerja oddaljeni norveški prestolnici Oslo pa bodo na stadionu Vinterpark na sporedu preizkušnje smučarjev in deskarjev prostega sloga na snegu v disciplini halfpipe oziroma snežni žleb. V ledeni kanal se bodo podali tudi mladi slovenski smučar prostega sloga Maksimilijan Blažon, obetavni deskarki na snegu Eva Kralj in Kaja Verdnik ter mladi deskar na snegu Tit Štante.